030 6915248

training teamleider logistiek
12 jan 2015

Training teamleider logistiek

Elke dag hard werken. Nauwelijks de tijd om dingen goed voor te bereiden. Medewerkers vragen aandacht en de klant eist steeds meer. Kosten moet omlaag en als iets eindelijk goed loopt, moet het weer anders.

Training teamleider logistiek

Veel logistieke organisaties of afdelingen onderkennen dat een leiderschapsstijl die gericht is op het aanboren van talenten van medewerkers de stijl voor de komende jaren is, maar worstelen nog hoe ze die overgang kunnen maken. Instrueren en delegeren maakt plaats voor delegeren en faciliteren.

De rol van het middenkader in de logistiek is flink aan het veranderen. Een intern doorgegroeide medewerker zonder HBO denkniveau zal het in het algemeen zeer lastig gaan krijgen. Toegenomen verantwoording en steeds sneller veranderende omstandigheden waarop snel en adequaat ingespeeld moet worden zijn hier debet aan. Op tijd signaleren en begeleiden van het middenkader is cruciaal.

De zorg voor de dagelijkse operatie is allang niet meer de enige rol binnen bedrijven en afdelingen. De bewegelijkheid (volatiliteit) van de markt (leveranciers, concurrenten, technologie, wetgeving) is toegenomen en zal verder toenemen. Een bedrijf dat goed en snel in staat is hierop te anticiperen zal de concurrentie voor zijn. Het signaleren en realiseren van veranderingen heeft daarom een hoge prioriteit.

Klanten worden steeds meer eisend en zien wat de mogelijkheden zijn. Wat vandaag voldoende is, is morgen niet meer goed genoeg. Continue verbeteren en vernieuwen is daarom noodzaak.

Teamleider Logistiek

Jij staat middenin in de dagelijkse hectiek. En je wilt dit veranderen? Dan vind je op onze website diverse trainingen die jou gaan helpen. Altijd praktisch en altijd door top-docenten gegeven. Nooit meer dan 1 dag. Wil je beter werkoverleg voeren of je medewerkers motiveren. Dat kan met onze bewezen trainingen die speciaal ontwikkeld zijn voor leidinggevenden in Logistiek en Productie.

Of denk je aan time-management of het houden van functionerings-gesprekken of wil je beter leidinggeven? Bekijk ons aanbod

Plaats hier uw reactie